27/7/13

Οι καλοκαιρινοί καρποί του Τροφοσυλλέκτη

Μ' αρέσουν οι εκπλήξεις που μου επιφυλάσσει ο κήπος μου και οι περίπατοι στα αρκαδικά λιβάδια το καλοκαίρι, καθώς βαραίνουν οι βατομουριές στις άκρες των χωραφιών από τα βατόμουρα, και τ' αχλάδια των δασών βγάζουν το άρωμά τους σε κάθε δαγκωματιά.
Έγιναν τα ντοματίνια, μικρά, κατακόκκινα "ρουμπινί", γυαλιστερά, τα φασόλια και τ' αμπελοφάσουλα, οι μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια του κήπου μου.
Κι' όπου δεν έβαλα λαχανικά, ο κήπος έχει αγριόβλητα κι' αντράκλα (γλυστρίδα).
Ο Τροφοσυλλέκτης στον κήπο 
Αγριόβλητα που γίνονται βραστά με ξύδι από άγρια βατόμουρα, σκόρδα Αρκαδίας από την πλεξούδα μας (ποτέ Κίνας!!!- όποιος δεν έχει μπορώ να τον προμηθεύσω).
Αγριόβλητα που γίνονται γιαχνιστά, με φρέσκια ντομάτα, σκόρδο (προσέξτε μόνο μία ντομάτα για μισό κιλό βλήτα- όχι υπερβολές και υπέρδόσεις...).
Αγριόβλητα και αντράκλα για βράσιμο
(υπέροχο μπουκέτο). Εδώ θα ήθελα να σας υπενθυμίσω το τυρί μου από τον Βάγγο Αρκαδίας, που είναι άπαιχτο (καλύτερο από τα γαλλικά chevre)
Ντοματοσαλάτα με αντράκλα, και τονοσαλάτα με αντράκλα.
Μελιτζάνες και κολοκυθάκια του κήπου μου, βασιλικός, μάραθος, δυόσμος που έχει απλωθεί στα παρτέρια, αποκλειστικά μόνο για γέμιση στα φρέσκα ραβιόλια που φτιάχνει ο Τροφοσυλλέκτης.
Από τα λειβάδια:
Βατόμουρα, άγρια, φρέσκα
Ρίγανη και βάλσαμο, από τα όρη της Καρύταινας στη Γορτυνία.
Και μην ξεχνάτε τη μαρμελάδα με lime και βερίκοκα του κήπου μου και τo coulis με τα μούρα της λίμνης Τάκας στην Αρκαδία.
Όποιος είναι ακόμα στην Αθήνα και στα πέριξ, μπορεί να τα προμηθευτεί από τον Τροφοσυλλέκτη